En dan ineens zien we elkaar weer in het echt!

12 maanden in vogelvlucht

Jeetje wat is het lang geleden dat ik een fysiek congres georganiseerd heb. Om precies te zijn 12 december 2019, het Hulpmiddelen congres van Vilans en het ministerie van VWS in het Muntgebouw te Utrecht. De hele riedel aan evenement die fysiek zouden plaatsvinden in 2020 stonden allemaal gepland vanaf eind maart. En we weten allemaal wat er in maart 2020 gebeurde toen de maatregelen vanwege Corona aangescherpt moesten worden. 

Najaar 2020 - online events

In de tussentijd heb ik absoluut niet stilgezeten. Zoals je hebt kunnen zien in één van de eerdere nieuwsberichten ben ik vorig najaar druk geweest met de organisatie van online bijeenkomsten. U zult vast dezelfde ervaring hebben, maar er ging een wereld voor mij open. Gelukkig werd iedereen werd steeds handiger in tools als Teams, Zoom of platforms als Hopin, Let’s get digital etc.

Begin 2021 - vaccinatie zorgmedewerkers

En toen was daar het moment dat er vaccins het land binnenkwamen. Ik werd door Zelfstandige Klinieken Nederland benaderd met de vraag of ik ondersteuning wilde bieden bij de organisatie van vaccinatie van kliniekmedewerkers. Samen met ZKN collega Marloes zijn we een aantal maanden bezig geweest om dit voor elkaar te krijgen. Elke week intensief contact met het RIVM, het ministerie van VWS, Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Met de nodige hobbels op de weg is het uiteindelijk gelukt om alle medewerkers die dat wilden te vaccineren. Het was super om betrokken te zijn bij dit grote project. Ook heel fijn om te zien dat je het projectmatige karakter en de hands-on mentaliteit van congresorganisatie dus ook prima kunt toepassen op zoiets unieks.

Najaar 2021

Nu was het dan eindelijk weer zover. Op 12, 13 en 14 oktober 2021 mocht ik weer op locatie zijn voor de uitvoer van twee events. We begonnen met het tweedaags jaarcongres van de VHIG (Vereniging voor Hygiëne en Infectiepreventie) bij De Reehorst in Ede. Ik mocht mijn dierbare collega Marita Mantle van Key Conference Support helpen bij de uitvoer. Wederom dank voor de opdracht. Wat was het fijn om na zo’n lange tijd weer met bekenden samen te mogen werken op locatie. Het liep als vanouds, alsof de tijd niet had stilgestaan. Dank Sabine Mantle, Nienke Goudsmit en Marita Mantle voor de leuke dagen.

En op donderdag 14 oktober reed ik met mijn bolide naar Bussum waar we, de tot twee keer toe uitgestelde, Mr. Roelsefonds Innovatie en Strategie Drive-in mochten organiseren. Bij dit project kijk ik terug op een hele fijne voorbereiding met een klein team. Lieve Monique Pelt en Peter Meijs, wat was het fijn samenwerking. Op de dag zelf viel alles op zijn plek. De dagvoorzitter wist zijn enthousiasme goed over te brengen op de groep, de sprekers vertelden mooie verhalen en de deelnemers deden actief mee.

Nu vol gas richting eind november. Dan staat mijn eerste hybride event op het programma. Congres Volwaardig leven waarbij we zowel een volledig dagprogramma fysiek organiseren als in de middag een online programma aanbieden. Spannend wat dat allemaal voor moois gaat brengen. Ik hou u op de hoogte.

Fotografie: Annemieke Borrias

_BOR0051 _BOR0051
_BOR0138 _BOR0138
_BOR0252 _BOR0252
_BOR0260 _BOR0260
VHIG_Balie_AG-SM-NG_BOR0054 VHIG_Balie_AG-SM-NG_BOR0054
VHIG_Overleg_AG-MMK_BOR0136 VHIG_Overleg_AG-MMK_BOR0136